receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

xoves, 3 de novembro de 2016

RISOTTO DE COGOMELOS


Estamos en tempada de cogomelos e a nosa receita de hoxe ímola combinar cun exquisito RISOTTO.

O noso equipo ao final da sesión viuse arriba e xa estaban pensando en apuntarse a MASTERCHEF. Estamos progresando e pouco a pouco van sentíndose máis seguros e ilusionados nos fogóns.




RISOTTO DE COGOMELOS
           
Ingredientes

·         150 g de arroz (dúas racións)
·         150 g de cogomelos de tempada
·         ½  pemento  vermello
·         ½ cebola
·         1l de caldo de verduras
·         Follas de perexil, menta e albahaca
·         Queixo parmesano relado
·         Sal / aceite de oliva

Preparación

1.    Lavar os cogomelos, secalos e trocealos. O mesmo coas herbas aromáticas.

2.   Levar o caldo a ebullición. Sofreír a cebola picada con 4 culleradas de aceite ata que transparente. Incorporar os cogomelos e o pemento e refogalos. Sazoar lixeiramente.

3.  Engadir o arroz (dúas medidas) e sofreilo ata que estea perlado (quedar lixeiramente traslúcido). Verter tres medidas de caldo quente por cada medida de arroz e cocer 16´aprox. remover a miúdo engadindo caldo a medida que o vaia absorbendo o arroz.

4.  Retirar. + Queixo, + herbas aromáticas. Integralas e repousar o arroz 2´. Servir.


_________________________________________________

ESTAMOS DE NORABOA!

 A nosa querida e xa experta Marta A, alumna do noso obradoiro de cociña deste curso,  mandounos esta excelente proposta de risotto. Feita por ela e disfrutada con toda a súa familia. Parabéns Marta.







Ningún comentario:

Publicar un comentario