receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

xoves, 26 de xaneiro de 2017

HAMBURGUESA MINI DE PORCO CON MAZÁ

E chegamos ao final co primeiro grupo deste curso de 2º da ESO.
Tiñamos que arrincar un saboroso éxito coa última receita e abofé que o conseguimos cando presentamos a proposta e cando a levamos á boca e explosiaron os sabores da burguer co CHUTNEY (condimento agridoce, unha especie de confitura que se elabora con froitas ou verduras cocidas en vinagre, con especias moi aromáticas e azucre).




HAMBURGUESA  MINI DE PORCO CON MAZÁ
           
Ingredientes

·        400 g de carne picada de porco
·        50 g de touciño entrefebrado
·        2 mazás
·        ½ cebola
·        Vinagre de mazá
·        Un pouco de xenxibre
·        150 g de azucre
·        Un chisco de curry
·        Unha póla de canela
·        Panciños mini
·        Sal,  pementa e aceite de oliva

Preparación

1.    Picar o touciño e a cebola e engadilos á carne. Salpementar.

2.    Engadir unhas gotas de aceite, amasar e integrar os ingredientes.

3.    Tomar porcións e formar as hamburguesas. Reservalas no frigo.

4.    Pelar as mazás e formar dadiños + azucre + 4 culleres de vinagre. Maceralo   5´. + curry + canela + xenxibre relado. Sazoar e cocer a lume medio 30´, removendo a miúdo o chutney

5. Torrar os panciños pola metade. Asar as hamburguesas cunhas gotas de aceite, 3´por cada lado.

6.   Colocalas sobre os panciños co chutney.



Grazas equipo e seguide cociñando.



                  








Ningún comentario:

Publicar un comentario