receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

xoves, 30 de marzo de 2017

PROFITEROIS ou PETITS-CHOUX

...E a receita doce foron estes deliciosos petits-chouxs






PROFITEROIS DE CREMA DE LARANXA
               
Ingredientes

·         Tres ovos + unha clara sen bater
·         125 g de fariña (un vaso)
·         80 g de manteiga
·         Unha  culleriña de azucre
·         250 ml de leite (un vaso)
·         Chisco de sal
·         Azucre

Preparación

1.   Misturar nun cazo: leite + manteiga + azucre + sal.

2.  Cando ferva, engadir a fariña de golpe e remexer cunha culler de madeira ata que a masa se separe das paredes do cazo. Separar do lume.

3.   Coa masa temperada, engádense os ovos un a un. Non engadir o seguinte ata que o anterior estea integrado.

4.   Engadir a clara e integrala.

5. Nunha placa, ao forno a 200ºc / 15´aprox. + 5´a 180ºC ata que estean douradiños.

6.  Arrefriar e rechealos (ver receita crema pasteleira) ao gusto. 



CREMA PASTELEIRA
               
Ingredientes

·         Catro xemas
·         100 g de azucre
·         200 g de nata líquida
·         300 g de leite
·         40 g de Maicena ( + fariña se se quere máis espesa)
·         Casca de laranxa

Preparación

1.   Misturar e quecer nun cazo: leite + nata líquida + metade de azucre + casca de laranxa.

2.   Nun bol, misturar e bater as xemas e ( Maicena + resto do azucre) ata que dobren o seu volume.

3.   Misturar o contido do bol cun pouco de leite do cazo.

4.   Botar todo no cazo co resto do leite (coado previamente) e deixar que espese ao baño maría. Remover de seguido para que non se pegue ao cazo.

5.   Cando a crema teña a textura desexada, arrefriala nun recipiente cun papel film transparente por riba da crema para que non colla casca.




Ningún comentario:

Publicar un comentario