Estamos a piques de rematar o tempo de Entroido, nalgúns lugares aínda van apurar a festa co Domingo de Piñata.
Seguramente que rillamos ben nestes días no lacón con grelos, o cocido, a cachucha, as filloas...e as ORELLAS.
Pois un ano máis imos darlle duro e enfariñarnos con elas. Receitas hai un montón pero esta vez queremos acertar de cheo.
ORELLAS
Ingredientes
- 1/2 kg de fariña
- Belisco de sal
- 3 ovos
- 100 g de manteiga en pomada
- 100 ml de leite a temperatura ambiente
- Reladura dun limón
- Aceite de xirasol para fritir
- Azucre
Preparación
1. Facemos un volcán coa fariña e engadimos o resto dos ingredientes (ovos, manteiga, leite, reladura, sal) e amasamos todo uns 10´, ata que estea todo ben integrado.
2.
Despois de deixar a masa en repouso, estirámola moi finiña e cortámola nas porcións desexadas..
3. Fritímolas co aceite ben quente polos dous lados. Retirámolas e as colocamos sobre papel de cociña para que absorba o aceite sobrante.
4. Cando estean frías, botámoslle azucre ao gusto..
Ningún comentario:
Publicar un comentario