receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

mércores, 21 de marzo de 2018

ORELLAS






Estamos a piques de rematar o tempo de Entroido, nalgúns lugares aínda van apurar a festa co Domingo de Piñata. 
Seguramente que rillamos ben nestes días no lacón con grelos, o cocido, a cachucha, as filloas...e as ORELLAS.
Pois un ano máis imos darlle duro e enfariñarnos con elas. Receitas hai un montón pero esta vez queremos acertar de cheo.





ORELLAS
           
Ingredientes
  •          1/2  kg de fariña
  •          Belisco  de sal
  •          3 ovos
  •          100 g de manteiga en pomada
  •          100 ml de leite a temperatura ambiente
  •          Reladura dun limón
  •          Aceite de xirasol para fritir
  •      Azucre



Preparación

1.    Facemos un volcán coa fariña e engadimos o resto dos ingredientes (ovos,   manteiga, leite, reladura, sal) e amasamos todo uns 10´, ata que estea todo   ben integrado.

2.    Despois de deixar a masa en repouso, estirámola moi finiña e cortámola nas  porcións desexadas..

3.   Fritímolas co aceite ben quente polos dous lados. Retirámolas e as colocamos sobre papel de cociña para que absorba o aceite sobrante. 

4.    Cando estean frías, botámoslle azucre ao gusto..




Ningún comentario:

Publicar un comentario